Lazer Kazıma / Markalama Nedir?

LAZER KAZIMA UYGULAMASI İLE MARKANIZ HAFZALARA KAZINSIN…

Lazer Kazıma yapan makinemiz sayesinde, ürünlerin üzerine logo ya da slogan gibi markanızı ifade eden sembol veya yazıları kazıyabiliyor ve kısa sürede sizlerle buluşturabiliyoruz.
Matbaa ürünlerine gereksinim duyan kullanıcıların merak edeceği sorulardan bazıları Lazer Kazıma / Markalama Nedir? Lazer markalama nasıl çalışır? Lazer Kazıma / Markalamanın Amacı Nedir? Lazer Kazıma / Markalama Hangi Yüzeylere Yapılmaktadır? Kalem lazer kazıma nedir? Kalem lazer kazıma nasıl uygulanır?  Bu blog yazımızda kafanızdaki soruları cevaplandırmak ve sizleri lazer kazıma hakkında bilgilendirmek istedik. iyi okumalar..
En basit ifadeyle, lazer markalama, lazer makinasının bir yüzey üzerinde kalıcı bir iz oluşturmak için konsantre ışık demeti kullanması sonucu oluşan kalıcı bir işlemdir. Bir çok malzemenin üzerine çeşitli derinliklerde uygulanabilir. Örnek vermek gerekirse Metal, Alüminyum, Deri  gibi malzemelerin üzerine markalama yapılabilir.
Hizmet süremiz ve fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi için bizimle info@baskiadam.com adresimden bizlerle irtibata geçebilirsiniz. Baskiadam Lazer kazıma olarak yapmış olduğumuz lazer kazıma işlemlerinde ürünlerin üzerine hiçbir kimyasal madde ve kesici alet kullanılmamaktadır. Lazer kazıma işlerimizi sadece lazerin güçlü ışınlarıyla yapmaktayız. Bu sayede Perpa Ticaret Merkezinde hizmet veren matbaamızda yapılan işlemlerde ürünlere hiçbir şekilde zarar gelmemektedir.

Lazer Kazıma / Markalama Nedir?

Lazer markalama, lazer teknolojisi kullanılarak parçaların veya iş parçalarının markalanması işlemidir. Bir lazer ışını malzemeye çarpar ve enerjisi kalıcı bir iz bırakan bir reaksiyon yaratır. Lazer ışınının parça üzerindeki hızı, gücü ve odağı farklı lazer işlemlerine yol açacaktır. Lazer kazıma, lazer aşındırma, lazer tavlama veya lazer ablasyon kullanarak markalayabilirsiniz.

Lazer Kazıma nasıl çalışır?

Lazer markalama, bir malzemenin yüzeyini işaretlemek için odaklanmış bir ışık huzmesi kullanır, malzemenin yüzeyi ile etkileşime girdiğinde malzemenin özelliklerini ve görünümünü değiştirir. Bu güçlü ışın, yalnızca belirli bir alana hedeflenerek bir çok yüzeyde, hassas, yüksek kaliteli, yüksek çözünürlüklü işlemeler yapılabilmesini sağlar.

LAZER kelimesi aslında Uyarılmış Radyasyon Emisyonuyla Işık Amplifikasyonunun kısaltmasıdır . Bir lazer ışını, ışık parçacıklarını serbest bırakmak için uyarılan bir atom olarak başlar. Bu ışık konsantre edilebilir ve bir lazer markalama alanına yönlendirilebilir. Serbest bırakılan enerji, dalga boyları veya nanometre (NM) cinsinden ölçülür. Dalga boyu ne kadar yüksek olursa, lazer ışını o kadar güçlü olur.

Örneğin, yaklaşık 355NM dalga boyuna sahip bir UV lazer işaretleyici , plastik ve cam gibi ısıya duyarlı malzemeleri işaretlemek için daha düşük bir güç sunar. UV lazer işaretleyiciler ve “soğuk lazer” kategorisindeki diğer makineler daha az enerji yaydığından, malzemeyi yakma olasılıkları daha düşük olduğundan birçok organik veya yumuşak ürün için harika çözümlerdir. bir fiber lazer, diğer yandan, 1070NM’de çalışır ve metal gibi daha sert malzemeleri işaretlemek için önemli ölçüde daha yüksek güç sağlar.

Lazer Kazıma / Markalamanın Amacı Nedir?

Lazer Kazımanın amacı, seçilen bir malzemeye belirli bir resmi veya logoyu kazımaktır. Eksiltmeli bir üretim yöntemidir. Ancak, asıl kazıma işlemi başlamadan önce, makinenin bir bilgisayardan makinenin kontrolörüne gönderilen ve ardından lazeri konumlandıran bir dosyaya ihtiyacı vardır. Bu dosya vektörel bir çalışma olmalıdır. Lazer Kazıma işlemi başladığında ışın, dosyadan alınan görüntüye göre yüzeyi yakan veya buharlaştıran yüksek bir ısı oluşturur ve kazıma gerçekleşir.

Lazer Kazıma / Markalama İle Hangi Yüzeylere Baskı Yapmaktayız?

-Metal yüzeyli malzemeler

-Alüminyum yüzeyli malzemeler

-Deri yüzeyli malzemeler

-Tesbih

-Köstekli saat

-Kalem

-Zippo Çakmak

-Bıçak

-Silah

Vb. yüzeylere Lazer Kazıma yapılmaktadır.

Kalem lazer kazıma nedir, nasıl uygulanır?

Kaleme Lazer Kazıma  ve  Kalem Lazer Markalama işlemi Kalem olan her ürüne isim, imza, marka, logo, yazı, model, seri no, numaratör, tarih, barkod, vektörel çizimli resim vb. basım işleminin kalıcı olmasını istiyorsanız doğru adrestesiniz. Baskiadam olarak, Kalem Lazer Kazıma işlemlerinde kullanılan makinemizle en kötü koşullarda bile ilk günkü halini koruyan, okunurluğu silinmeyen lazer kazıma işlemlerinizi uyguluyoruz.

Kalem olan her ürününüze lazer kazıma işlemleriyle lazerle yazı yazma, lazerle harf yazma, lazerle isim yazma, lazerle logo çizme, gibi işlemleri kısa sürede kaliteli bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Kalem Markalama ve Kalem Lazer Kazıma ile ürünlerinize logo, isim, imza, amblem, model, tarih seri numarası, etiket, barkod, fotoğraf, şekil, telefon, vb. baskı işlemleri yapılabilir.

Kalem lazer markalama yapılırken ürünün üzerinde hiçbir kimyasal madde ve kesici alet kullanılmamaktadır. Kazıma işlemi sadece lazerin güçlü ışınlarıyla yapılmaktadır. Bu sayede lazer kazıma yapılan yüzeye hiçbir ürüne zarar gelmemektedir.