Magnet Çeşitleri

Özellikle restoran, büfe, sucu gibi perakende sektöründeki firmalar tarafından reklam amaçlı olarak kullanılan bir baskı ürünüdür. Perakende sektöründeki kullanımının yanı sıra magnetler, düğün gibi yerlerde hatıra ürünü veya markalar için bir promosyon ürünü olarak kullanılabilir. Neredeyse her evde, buzdolabı ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşyaların üzerinde kendisine yer bulan bu ürünler kullanıldığı sektör ya da amaçlardan bağımsız olarak, firmalara önemli faydalar sağlar.

Bir promosyon veya reklam ürünü’nün en büyük amacı, insanlara olabildiğince sık ve etkili bir biçimde ulaşmaktır. Bu sebeple de, insanların günlük hayatına fazla girmiş olan ürünler diğerlerine kıyasla daha başarılı olarak kabul edilirler. Magnet, bu perspektifden bakıldığında, insanların evlerinde aylarca göz önünde durmasından ve devamlı bir reklam potansiyeli taşımasından dolayı başarılı bir reklam ürünüdür.

Standart magnet:Magnet dendiğinde, genelde ilk akla gelen dikdörtgen ve oval şekillerde basılanmagnetler olur. Bu tarz ürünler, müşterinin beyaz eşyalarının üzerinde yer almayı arzulayan, her firma tarafından kullanılan standart ürünlerdir.

Takvimli magnet:Takvimli magneti, bir reklam ürününden çok bir promosyon ürünü olarak düşünülebiliriz. Firmalara sağladığı en büyük ayrıcalık; kullananların evlerinde ve beyaz eşyaların üzerinde yer almak için, onlara bir neden verebiliyor olmasıdır.

Dereceli magnet:Standart magnetten daha da öteye gitmek isteyen firmaların çoğunluklakullandıkları bir magnet çeşidi olan dereceli magnet, geri dönüş olma bakımından oldukça başarılı bir baskı ürünüdür.