Broşür Tasarımı Yapmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Broşür tasarımlarını yaparken dikkat edilmesi önemli olan pek çok unsur vardır. Tasarım ile ilgili olan unsurlar broşür boyutlarını, kullanılacak olan kağıtları, baskı malzemelerini, renk ayarlamalarını ve broşür kırımlarını içerir. Kırım sayısına göre tasarım yapılacağı için ayrıca tasarımdan önce sayfa sayısı belirlenmesi önemli bir unsurdur.

Broşür tasarımlarında kullanılacak olan renkler de oldukça önemlidir. Örneğin beyaz dışında herhangi bir renk kullanarak oluşturulacak fonda 3 mm taşma payı verilmesi gerekir. Yapılan bu işlemle uygun bir broşür hazırlamaya başlayan tasarımcılar başarılı olabilir. Daha sonrasında broşür yüzey sayısı için çalışma yapılması gerekir.Broşür kırımları için belirlenen sayıya göre kullanılacak olan görsellerin boyutları değiştiği için, bu konu önceden belirlenmelidir. Yiyecek sektörü için kullanılacak olan kırmızı renk iştah açıcı bir renk olması sebebiyle seçilir. Bu durumla beraber renk seçimleri de broşür tasarımlarında önemli olur. İyi bir tasarımcı kullanacağı programlarla başarılı broşür tasarımlarını yapabileceği için, uzman bir tasarımcıdan alınacak olan destek oldukça önemli olur.

Kısaca özetlersek broşür tasarımları yapılırken öncelik broşür kırım sayısı konusunda karar verilmesidir. Belirlenecek olan kırım sayısına göre görsel çalışmalar yapılır. Bu sebeple tasarımcıların kullanacakları şablonlar kırım sayısına göre belirlenir. Kırım sayısına bağlı olarak etkileyici çalışmalar yapacak olan tasarımcılardan yardım almak şirket için iyi bir tercih olacaktır. Tasarımcıların broşür kırım kısımlarını noktalarla belirleyecekleri tasarımlarda en arka yüzeyde adres şablonu oluşturmaları gerekir. Ön yüzeyde ise kesinlikle görsel çalışma yapılmalıdır. Başarılı olan broşür tasarımlarının geri dönüşleri her zaman için olumlu olacaktır.