Perforaj Nedir?

Neydi bir arada tutan şey?

Bu sorunun cevabı sizde..:) Biz kağıdı bir arada tutan maddeden bahsedelim. Kağıdı bir arada tutan madde; Islak selüloz liflerinin bir araya gelerek bağlar oluşturmasıdır.
Matbaa ürünlerine gereksinim duyan kullanıcıların merak edeceği sorulardan bazıları Perforaj Nedir? Perforaj neden kullanılır? Perforaj Amacı Nedir?Perforaj İle Hangi Yüzeylere Baskı Yapılmaktadır? nedir? Bilet Baskısına Perforaj nasıl uygulanır?  Bu blog yazımızda kafanızdaki soruları cevaplandırmak ve sizleri Perforaj hakkında bilgilendirmek istedik. iyi okumalar..

Perforaj Nedir?

Kağıt veya karton kopma mukavemeti fazla ve su yönü olan hammaddelerdir. Yırttığımız ürünün doğrusal ve düzgün yırtılması zor olduğundan kağıda deliklendirme işemi uygulanır. Uygulanan bu deliklendirme işlemine PERFORAJ denir.

Kâğıt veya karton malzemeyle basılmış ürünlerde herhangi bir yerin kolay ve düzgün olarak kopmasını, yırtılmasını sağlamak amacıyla yapılan deliklendirme işlemine PERFORAJ denir.

Bilet, not defterleri veya fatura gibi ürünlerin sayfalarınının; kopartılarak ayrılacağı ürünlerde kolaylık sağlamaya yönelik baskı sonrasında kağıtta sık aralıklarla deliklerin ya da kesiklerin açılması (perforaj) işlemi yapılması gerekmektedir.

 

Bu işlem baskı sonrası yapılan önemli bir uygulamadır. Önemini, nedenini ve nerelerde kullanıldığını sizinle paylaştık. Keyifli okumalar.